Ära tegime!

by

Ehkki hommikul sadas korra isegi paduvihma, ei jäänud keegi sellepärast talgutele tulemata. Kohal oli pea viiskümmend inimest, nii nagu ka eelnevalt planeeritud oli. Mehed rassisid võsa saagida, naised lehti riisuda ja noored kaevasid palliplatsi piirded lahti. Üks osa rahvast korjas kokku lumega sisselangenud Kalmu küüni:

Usinate käte abil said puhtaks riisutud kõik põõsa-alused:

Kokkuriisutud lehehunnikud tõstsid mehed vanadesse väetisekottidesse ja vedasid ära:

Noored palliplatsil:

Sirelihekkide harvendamisest tulnud materjal sai kõik lõkkesse veetud ja seda oli üsna palju. Lõke sai päris suur ja meil oli hommikuse vihma üle vaid hea meel 🙂

Ka kõige noorematel olid käed tööd täis:

Noored ja tugevad poisid tõstsid auto peale ja transportisid kohale katusega istepingi ja laua. Uskuge, see asi kaalub üsna palju:

Otse loomulikult ootas kogu rahavast töö lõppedes Aivi Akkatuse keedetud maitsev supp:

Supisaba 😀

Kõik leidsid omale istumiskoha ja lasid hea maitsta 🙂

Noored plaani pidamas kuuse juures bussikas. See kuusk sai ka peale sööki maha istutatud. Nüüd on meil olemas puu, kuhu jõuluajal küünlaid panna 🙂

Suur aitäh Talgujuht Erika Reinumägile ja kõigile osalejatele: Saima Sullakatko, Helgi Männik, Väino, Signe ja Siim Reinumägi, Elsa Aunre, Madis Veetamm, Maria-Isabella, Teodor, Elke-Eliise ja Marge Robam, Getrin ja Ene Ruut, Madis, Alar ja Mare Akkatus, Janari Napits, Kalle ja Kati Pärnoja, Tanel Hõimra, Kaie Porr, Vahur, Ruth ja Enn Raiksoo, Irma ja Kristjan Robam, Lana ja Lasse Murumägi, Laura Vest, Riti Pekkermann, Aivar ja Aivi Akkatus, Aigar Reinart, Reet Kahl, Heimu Steinpilm, Jaan Juhken, Helgi ja Einar Ehas, Viivi Kuuselaas, Taivo Roomann, Andres, Andres Murumägi, Ahto Merendi, Tiit Allam, Jaak Hõimra, Eduard Küntsler. (Kui nüüd keegi siin nimetamata on, andke aga teada, saab viga parandatud)

Ma veel ei tea, kuid ma arvan, et Vahastus olid valla suurimad talgud. Kohe kindlasti olid nad suurimad aga elanike suhtarvu poolest, sest kohal olid pooled Vahastu ja Suurekivi külade elanikud.

Vanim talgutest osavõtja oli 86-aastane Eduard, noorim veel nädalajagu 2-aastane olev Teodor 🙂

Järgmisel aastal jälle! 😀

Lisa kommentaar